Tour D’Amsterdam mag Vakant vaker uitnodigen

De enige tent in Amsterdam waar ze maar liefst drie garderobes hebben, moet Odeon zijn. Zoals altijd is ook dit jaar het prachtige grachtenpand aan de Singel een van de podia voor ADE. Met Tour D’Amsterdam invites Vakant zetten ze een lekker avondje house, techno en een klein beetje minimal voor. Genieten in een aantrekkelijke ambiance.

In de grote zaal van Odeon – meteen ook de meest indrukwekkende – is Vakant op deze vrijdagavond de baas. Makcim trapt voor hun de avond af, terwijl het merendeel van het publiek een gesprek toch echt nog belangrijker lijkt te vinden. Het mag de pret niet drukken; de man draait lekker door en warm het publiek geleidelijk op voor Nico Purnam, die een beukende set neerlegt waar niemand bij stil kan blijven staan. Het geklets ebt weg, maar dat is helaas weer over als Anonym live komt draaien. Inkakken gegarandeerd, want deze man met een bandana voor zijn mond weet het publiek niet te boeien.

Dan kan je op dat moment beter bij Daan Donk – een aardige verschijning – in de Gold Room hebben gestaan. Deze zaal, die al snel overvol raakte, werd georganiseerd door Woodstock ’69 en met onder andere Carsten, Tettero en later op de avond Ferro hadden ze genoeg reden om de zaal constant overbevolkt te houden. Zowel melodieus als snoeihard ging het publiek op en neer; iets wat zelfs het niemendalletje bij de entree kon verhullen. Wie het wat rustiger wilde was beter af in de kelder, waar tenminste ook gezeten kon worden.

Na Erik Sebastiaan en Freddy Spool was het Bobby Andrews die in de Basement – het domijn van Plak – het publiek zowel uit liet rusten als rustig dansend liet genieten. Wie nog niet aan de lachgasballonetjes had gezeten voelde zich wellicht beter thuis in het licht, want in de donkere krochten van de kelder van Odeon dwaalde nogal wat schimmen rond. Een veilige thuishaven was de dansvloer, waar ook nog KlapSandwich en Alex Supertramp tot zeven uur doordraaide.

Nog anderhalf uur terug naar de grote zaal dus, want na Cesare Marchese offert ook Sammy Dee immers zijn nachtrust voor ons op. En zo blijft het ook op de grachten tot in de late uurtjes onrustig tijdens ADE.

This entry was posted in 3voor12, Amsterdam. Bookmark the permalink.

Comments are closed.