Onderhoudende techno houdt liefhebbers op de been

Afgelopen zaterdag vond de zesde editie van technofestival Voltt Loves Summer plaats. De naam Voltt Loves Autumn was echter – wederom – beter op z’n plaats geweest, want de zonnestralen waren schaars. Maar geen bedrukte sfeer op de NDSM-werf, waar de beste techno alle liefhebbers op de been hield. Met of zonder nat pak.

Zoals gewoonlijk was het de organisator zelf die afgelopen zaterdag om elf uur ’s ochtends de aftrap gaf voor Voltt Loves Summer. Technokoning Bart Skils draait dan nog wel voor een vrij lege helling op de NDSM-werf, maar dat doet hij dan ook expres. Hij vindt dat zijn 15.000 bezoekers op het uitverkochte festival de hele dag meegenomen worden door de muziek. Rustig beginnen en langzaam naar de climax opbouwen dus. En zo geschiedde tijdens deze zesde editie van een van de populairste seizoenafsluiters in de techno.

Het loonde sowieso om vroeg te komen deze keer, want na Bart Skils maakte direct Scion & Tikiman hun opwachting. Net als hun opvolger Scuba flirten zij binnen de techno met dubstep, wat daarmee in de vroege middag uitmondt in zeer dansbare dubtechno. Vrijwel niemand vond het echter de moeite waard om er de regen – die op dat moment met bakken uit de hemel kwam – voor te trotseren. Veel liever vervoegde zij zich bij het minimale publiek dat zichzelf droog hield in de X-tent en aldaar genoot van de klanken van onder andere Mohlao en Actress. In tegenstelling tot de Y-stage (de helling) ging het er overdekt al vroeg in de middag ook vrij rauw aan toe. De plek voor het betere stampwerk; tot de grote namen hun intreden maakten op het buitenpodium althans.

Magda was er daar misschien nog niet een van, maar met een sterke, scherpe set wist hij het inmiddels in grote getalen toegestroomde publiek perfect te vermaken. Waren het er vorig jaar nog ‘maar’ 12.500 – zes jaar geleden begonnen met vier keer zo weinig – dit jaar is dat aantal gegroeid naar 15.000. Met voor iedereen een gratis poncho.

This entry was posted in 3voor12, Amsterdam. Bookmark the permalink.

Comments are closed.