Curriculum Vitae

Jorrit R Dijkstra | Journalist, Redacteur & Fotograaf

Jorrit R Dijkstra | jorritrdijkstra@gmail.com | +61 40 270 5732 | Brisbane
https://au.linkedin.com/in/jorritrdijkstra

Veelzijdige en ervaren journalist die verschillende taken met succes heeft uitgevoerd bij verschillende media instelling, digitaal en in print. Autodidact fotograaf. Gegroeid van freelance journalist via redactiechef tot hoofdredacteur en nu op zoek naar een nieuwe uitdaging om in te groeien. Bekend als een deadlinekiller en social media expert. Verzorgde eerder de pr & communicatie naast werkzaamheden als kopij schrijver voor een divers netwerk.

Competenties:

Journalistieke Producties – Redactie – Fotografie – Pr & Communicatie – Social Media Management – Kopij – Vertalingen – (Online) Publiceren

Professionele Ervaring

SHUTR.Photo |02/2016 – nu
Redacteur

Schrijven van interviews, achtergrond artikelen en boek recensies voor het kwartaalblad. Verantwoordelijk voor de social media. (SHUTR.photo is de nieuwe titel van SHUTR magazine nu 2,5 jaar afwezigheid)

Silvershotz – The Contemporary Photography Magazine | 09/2012 – Nu
Hoofdredacteur

Verantwoordelijk voor de overgang van print naar digitaal en het schrijven van kopij voor het online tijdschrift. Coordineren van inzendingen, selecteren van fotografen ter publicatie en communiceren met de media. Tevens onderhoud van social media kanalen en promoties.

SHUTR magazine |10/2011 – 09/2013
Redactiechef

Schrijven van interviews, achtergrond artikelen en boek recensies voor het kwartaalblad. Managen van freelancers en het waarborgen van de kwaliteit van producties en het communiceren met de hoofdredacteur.

Digifoto Pro Magazine | 06/2010 – 06/2011
Redacteur

Schrijven van achtergrond artikelen, interviews en nieuws voor het kwartaalblad en het onderhouden van de website. Samenstellen van multimedia producties met betrekking tot verschillende onderwerpen uit de fotografie sector.

De Pers | 03/2010 – 03/2012
Redacteur op de kunstafdeling van het gratis dagblad

Dagelijkse verslaggeving van nieuws uit de cultuursector. Recenseren van (fotografie) boeken, theatershows, operas en concerten. Tevens verantwoordelijk voor het bijstaan van de multimedia redactie.

3VOOR12 | 10/2007 – 11/2011
(Hoofd) redacteur bij het multimediaplatform van de VPRO voor alternatieve muziek

Oprichter en hoofdredacteur van de Flevoland divisie (10/2007 – 02/2008). Redacteur in de Amsterdam (vanaf 02/2010) en Den Haag (vanaf 04/2011).

AutoPersmap | 08/2007 – 10/2013
Webredacteur

Vertalen, redigeren en het online publiceren van persberichten uit de autosector.

Opleiding

Master Sociologie, 2011 | Culturele Sociologie
Universiteit van Amsterdam

Journalistiek, 2007 | Minor Engels en Filosofie, Faculteit voor Educatie
School voor Journalistiek, Hogeschool Utrecht

Overige informatie

Eigen bedrijf ‘High Grade Productions’ opgericht in 2010 als zelfstandig journalist en fotograaf; vanuit hier gewerkt voor diverse (inter)nationale media. Referenties beschikbaar. Gedurde studie redacteur voor sociologisch tijdschrift Sociologisch Mokum en in 2008 zes maanden in Zuid-Afrika gewerkt voor The Big Issue in Kaapstad als onderdeel van het Media Youth programma van het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA). Jurylid bij de Photogrvphy Grant.

Extra

Microsoft Office – WordPress – Photoshop – Sociale Media – Polyglot – Rijbewijs voor auto en motor – Ervaren reiziger – Beschikbaar als freelancer

Comments are closed.