Over Jorrit R Dijkstra

Waarom genoegen nemen met een journalist die amateuristische plaatjes schiet of met een fotograaf die niet kan spellen, als je het beste gecombineerd kan krijgen? Daarom is Jorrit R Dijkstra een professional op beide fronten. Opgeleid aan de School voor Journalistiek en autodidact in de wereld van de fotografie beoefent hij de twee kunsten op het hoogste niveau. Na zijn studie is hij begonnen aan een pre-master sociologie aan de Universtiteit van Amsterdam, maar omdat hij meer tijd besteedde aan het schrijven voor het aan de studie gelieerde tijdschrift Sociologisch Mokum heeft hij deze voortijdig moeten afbreken.

De klappen van de journalistieke zweep leerde hij op de redacties van dagbladen als De Telegraaf, Sp!ts, De Pers en Almere Vandaag. Na zich gespecialiseerd te hebben in kunst & cultuur werkte hij als (hoofd) redacteur voor muziekwebsite 3VOOR12 en schreef hij geregeld voor dance community Betribes. Met fotografie als passie werkte hij vervolgens als freelancer voor tijdschriften als Zoom, Shoot en SHUTR, waar hij eerder de rol van redactiechef vervulde. Daarnaast blogde hij voor GUP – Guide to Unique Photography en recenseerde hij fotoboeken voor OnPhotobooks.

Sinds zijn vertrek naar Brisbane, Australië werkte Jorrit voor ‘The International Journal of Contemporary Photography’ Silvershotz aan de transitie van print naar digitaal. Na de lancering van de interactieve online ervaring en bijbehorende app is hij de taak van hoofdredacteur gaan vervullen. Daarnaast schrijft hij voor de Australische editie van The Big Issue en kwartaalblad SHUTR.photo eveneens over fotografie. Tevens  is hij jurylid bij de Photogrvphy Grant en Siena International Photography Awards.

Als kind van de internetgeneratie beschikt hij over uitgebreide computerkennis en schrijft hij tevens voor diverse online media zoals This Is Africa, want hoewel hij uit Amsterdam afkomstige is, heeft hij een bovenmatige interesse voor Afrika. Daarnaast is hij een fervent reiziger – met voormalige woonadressen in Kaapstad, Zuid-Afrika en Parijs, Frankrijk – rijdt hij graag motor en gaat hij nergens naartoe zonder zijn camera.

Voor meer informatie bezoek je zijn LinkedIn of volg je hem op Twitter.

Comments are closed.